Author Archives: fitri johari

Aku Zikirkan Nama Mu

Semalam sempat ke majlis penutup program Mernilam ’14 anjuran Kolej Tuanku Canselor UTM. Tak sempat nak join program secara penuh dek kekangan masa.  Dapat join majlis penutup pun jadi la.

Terasa tua pulak sebab tengok yang join program dua hari ni ramai daripada kalangan adik-adik freshie yang baru masuk UTM.  Bagus la dik kalau awal-awal dah rajin pegi program macam ni.  Tapi zaman belajar ni banyak mehnahnya.  Maklum la zaman baru nak kenal dunia dan jauh daripada ibu bapa.  Kalau korang dapat istiqamah begini insyaAllah boleh nampak la sinar kejayaan.hehe Continue reading

Pakej Aksesori Xiaomi Redmi 1S Semurah Seringgit!

Rabu lepas saje je bukak website Xiaomi Malaysia.  Kot laa ada promosi sebab Xiaomi ni kadang-kadang penuh dengan kejutan. Ikutkan takde ape dah nak beli dah sebab model Redmi 1S yang menjadi idaman dah selamat berada di tangan dua bulan yang lalu.  Redmi Note yang adik mintak tolong belikan pun dah selamat sampai minggu lepas. Continue reading

Buka Kotak: Xiaomi Redmi 1S

Dah lama tak tukar handphone tetiba tergerak hati pulak nak tukar handphone.  Ni semua gara-gara jenama Xiaomi yang menjadi semakin popular dekat Malaysia ni.  Faktor paling penting adalah sebab harganya yang dikira amat murah berbanding dengan pesaingnya yang lain.  Ada model yang beza sampai separuh harga bila dibanding dengan Redmi 1S ni untuk spec yang hampir sama.

Sebelum ni setia dengan HTC Mozart Windows Phone selama 3 tahun dan tiba masanya untuk bertukar demi meneruskan hidup.  Continue reading

Pelan U Mobile UMI28: Lebih Data Pada Harga Yang Sama!

Dua tiga hari yang lepas dapat SMS reminder daripada U Mobile suruh top-up kredit untuk renew data plan.  SMS yang wajib diterima tiap bulan bila data plan nak expired.  Tapi SMS kali ni ade penambahan sikit dan pihak U Mobile menyatakan data sebanyak 1GB akan diberikan untuk pembaharuan seterusnya.  Dah nama pun ‘enhanced plan’ ye tak? Continue reading

Antivirus Percuma Kaspersky Endpoint 8

Sebelum pergi lagi  jauh dan sebelum ramai salah paham dengan post ni molek la kiranya saya jelaskan yang tawaran ni eksklusif untuk pelajar dan staf UTM sahaja ya.hehe

Antivirus adalah antara komponen penting dalam memastikan keselamatan data pada komputer daripada diserang dan fail-fail kita dirosakkan oleh malware yang merbahaya terutamanya untuk komputer yang guna Windows.  Memandangkan Windows punya market share adalah terbesar kat dunia ni jadi tak heran la bila pengguna yang guna Windows OS yang selalu menjadi sasaran malware. Continue reading