Author Archives: fitri johari

Pakej Aksesori Xiaomi Redmi 1S Semurah Seringgit!

Rabu lepas saje je bukak website Xiaomi Malaysia.  Kot laa ada promosi sebab Xiaomi ni kadang-kadang penuh dengan kejutan. Ikutkan takde ape dah nak beli dah sebab model Redmi 1S yang menjadi idaman dah selamat berada di tangan dua bulan yang lalu.  Redmi Note yang adik mintak tolong belikan pun dah selamat sampai minggu lepas. Continue reading

Buka Kotak: Xiaomi Redmi 1S

Dah lama tak tukar handphone tetiba tergerak hati pulak nak tukar handphone.  Ni semua gara-gara jenama Xiaomi yang menjadi semakin popular dekat Malaysia ni.  Faktor paling penting adalah sebab harganya yang dikira amat murah berbanding dengan pesaingnya yang lain.  Ada model yang beza sampai separuh harga bila dibanding dengan Redmi 1S ni untuk spec yang hampir sama.

Sebelum ni setia dengan HTC Mozart Windows Phone selama 3 tahun dan tiba masanya untuk bertukar demi meneruskan hidup.  Continue reading

Pelan U Mobile UMI28: Lebih Data Pada Harga Yang Sama!

Dua tiga hari yang lepas dapat SMS reminder daripada U Mobile suruh top-up kredit untuk renew data plan.  SMS yang wajib diterima tiap bulan bila data plan nak expired.  Tapi SMS kali ni ade penambahan sikit dan pihak U Mobile menyatakan data sebanyak 1GB akan diberikan untuk pembaharuan seterusnya.  Dah nama pun ‘enhanced plan’ ye tak? Continue reading

Antivirus Percuma Kaspersky Endpoint 8

Sebelum pergi lagi  jauh dan sebelum ramai salah paham dengan post ni molek la kiranya saya jelaskan yang tawaran ni eksklusif untuk pelajar dan staf UTM sahaja ya.hehe

Antivirus adalah antara komponen penting dalam memastikan keselamatan data pada komputer daripada diserang dan fail-fail kita dirosakkan oleh malware yang merbahaya terutamanya untuk komputer yang guna Windows.  Memandangkan Windows punya market share adalah terbesar kat dunia ni jadi tak heran la bila pengguna yang guna Windows OS yang selalu menjadi sasaran malware. Continue reading

Travelog Kembara Kemanusiaan Kemboja 2013 Out Now!

Assalamualaikum!

Selamat hari raya Aidil Adha kepada semua yang beragama Islam!  Moga kita semua sentiasa dirahmati Allah dan kepada yang ada buat korban setinggi tahniah untuk korang semua kerana telah menghidupkan sunnah Nabi Ibrahim.  Moga-moga kalau ade kelapangan rezeki boleh buat lagi tahun depan.  Aku pun berazam nak buat di masa depan bila keadaannya mengizinkan.

Alhamdulillah berjaya juga menaip selepas sekian lama tak menulis.  Semangat nak blogging yang semakin luntur agaknya.  Tapi dek kerana melalui blog ni aku boleh share macam-macam so rasa sayang pulak kalau nak terminate.  Harap-harap artikel yang lepas-lepas ade la bagi manfaat pada korang walaupun mungkin tak seberapa. Continue reading